Varstvo otrok, treningi…korona virus

Dragi starši,

zaradi ukrepov glede zajezitve širjenja korona virusa (zapiranja šol in vrtcev ) ter predvidevanja, da bo kar nekaj ljudi imelo težave z varstvom otrok v dopoldanskem času, smo se v klubu odločili za pomoč. Organizirali bomo dopoldansko varstvo otrok.

Vaše otroke bomo vsak dan od 8 do 13 ure peljali na pohod. S tem želimo vsem, ki imate težave z varstvom, pomagati. V klubu smo namreč mnenja, da bodo marsikateri starši, zaradi narave službe, varstvo otrok urejali s pomočjo babic in dedkov, kateri pa spadajo v najbolj rizično skupino glede dovzetnosti za okužbo. Prav tako se nam zdi pohod v naravi, bistveno bolj zdrav ter manj sporen glede prenosa okužbe, kot pa sedenje pred računalniki, televizijami, telefoni…, v zaprtih prostorih, do katerih zna priti v raznih drugih oblikah organiziranega, skupnega varstva otrok. 

Vsako jutro vas bosta pričakala 2 trenerja pred klubom pod Pekrsko gorco, pri tenis igriščih. V primeru velikega števila otrok bomo prosili za pomoč vse ostale člane iz prve ekipe, da bomo lahko zagotovili čim manjše skupine.

Otroci bodo razdeljeni v skupine po starosti, zaradi prilagajanja dolžine pohodov. 

Prosimo, da otroka opremite primerno za pohod:

–           primerna obutev,

–           večslojno (čebulno) oblačenje,

–           majhen nahrbtnik (malica in pijača! VSAK SVOJE STVARI, KER MED SEBOJ NE BODO DELILI NIČESAR!)

–           Vsak otrok mora biti seznanjen o problemih prenosa virusa, pravilno kašljanje (v rokav), deljenje hrane in pijače, rokovanje,…(pravila in zaščitne ukrepe za zmanjšanje prenosa okužb, bo vsako jutro povzel trener).

Gibali se bomo izključno zunaj prostorov. Pijačo naj imajo napolnjeno, ker vstopa v klub ne bo!

Vabljeni vsi člani ne glede na starost (lahko tudi bratje in sestrice, ki ne trenirajo).

Poudariti je potrebno, da v klubu redno spremljamo navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, katera tudi dosledno spoštujemo! V kolikor nam ukrepi takšnega varstva otrok ne bodo več dopuščali, bomo s tem nemudoma prenehali.

Dopoldansko varstvo je seveda brezplačno! V klubu si namreč želimo, da se panika in širjenje virusa čim prej zaključi. Ker pa smo športniki, ki premoremo tudi nekaj prostovoljstva, smo se odločili za takšno obliko pomoči.

TRENINGI OD 16.3.2020 DO NADALJNEGA

V kolikor imajo otroci jutranje varstvo, bomo za te člane organizirali dvakrat tedensko trening po eno uro na prostem, in sicer v TOREK in ČETRTEK po sledečem urniku:

15.30 – 16.30 …….člani starosti do 10 let

16.30 – 17.30 …….člani starosti 10 let in starejši

Zbor članov bo pred klubom pod Pekrsko gorco, pri tenis igriščih. Pijačo naj vsak prinese od doma, ker vstopa v klub ne bo! PIJAČA SE NE BO DELILA MED ČLANI! Na treningih ne bomo izvajali vaj v parih!

V kolikor nam ukrepi takšnega izvajanja treningov ne bodo več dopuščali, bomo s tem nemudoma prenehali.

Trenerska ekipa KK Radvanje