Predstavitev kluba

domov

Klub je v začetku leta 1998 ustanovil Damjan Horvatič in danes šteje več kot 190 članov vseh starosti, od tega 40 tekmovalcev.  Kmalu po ustanovitvi je klub sodeloval v številnih projektih, med drugim smo organizirali “noč borilnih športov”  v sklopu festivala Lent, sodelovali smo pri sestavi celotne koreografije pri celovečernem filmu Gangl, navduševali mlajše nadobudneže s številnimi demonstracijami na raznih prireditvah in osnovnih šolah, izobraževali trenerje in tekmovalce, …


Kvalitetno delo v klubu smo kronali s številnimi prvaki in reprezentanti.

Jure Koren je dosegel 3.mesto na mladinskem evropskem prvenstvu v Azerbajdžanu, leta 2012. Prav tako je bil večkratni državni prvak v športnih borbah.

Filip Španbauer je leta  2011 dosegel 3.mesto na evropskem prvenstvu v Novem Sadu , leta 2013 je s slovensko reprezentanco slavil 3.mesto na ekipnem članskem evropskem prvenstvu v Budimpešti, ter isto leto zmagal na K1 karate turnirju in s tem naslovom postal najuspešnejši član kluba, v letu 2013.

Vsako leto se naši tekmovalci potegujejo za nastope na največjih tekmovanjih, tako domačih kot tujih, kjer lahko izboljšujejo svoje rezultate in si pridobivajo novih izkušenj.

Da v našem klubu upoštevamo celotno vadbo karateja kaže dejstvo, da imamo klicane člane na reprezentančne priprave v športnih borbah in katah.

Vsi programi so sestavljeni pod vodstvom dipl. trenerja karateja Damjana Horvatiča, mojstra karateja 5.DAN in ob podpori fizioterapevta.

V klubu svoje znanje med mlade nadobudneže delijo tudi drugi trenerji:

  • Jelena Mandić – mojstrica karateja 3.DAN in mednarodna sodnica
  • Gregor Krebs – mojster karateja 3. DAN
  • Alenka Golubič – mojstrica karateja 3.DAN
  • Gregor Pisanec – mojster karateja 2. DAN
  • Rok Ritlop – mojster karateja 2.DAN
  • Jure Koren – mojster karateja 1.DAN
  • Špela Zidarič – mojstrica karateja 1. DAN

Vizija:
– Popularizirati karate in pomagat pri promociji za uvrstitev karateja na olimpijado
– Nenehno izpopolnjevati vadbo s pomočjo izobraženih trenerjev
– Sodelovati z ostalimi borilnimi športnimi panogami

Poslanstvo našega kluba je, da karate kot šport prilagodimo širši množici, ne glede na spol in starost. Pri otrocih smo si za prioriteto zastavili, da se naučijo pravilnega dihanja, pri rekreativcih, pa da lahko premagajo osnovne fizične napore.

 

 

Karate Klub Radvanje sofinancira Mestna občina Maribor