Obvestilo – prekinitev treningov do nadaljnega

Spoštovani starši!

Na podlagi Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti smo se sklicevali, da lahko Karate klub Radvanje normalno izvaja treninge. Takšno pojasnilo smo dobili v torek, dne 21. 10. 2020 s strani Ministrstva za šport.

Danes smo ponovno poklicali na Ministrstvo za šport, saj smo želeli članom omogočit prehod med občinami, da se lahko udeležijo procesa treningov in smo hkrati dobili novo razlago 3. odstavka 2. člena Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. Razlaga je sledeča:

s tem 3. odstavkom 2. člena Odloka ni namenjeno, da se obide omejitve in prepovedi gibanja in izvajanje športne dejavnosti. Ta odstavek je izključno namenjen za osebe, ki trenirajo zgolj rekreativno. V kolikor smo vam podali napačno interpretacijo, se vam opravičujemo.

Zaradi prvotne razlage tega Odloka s strani Ministrstva za šport, smo do današnjega dne nadaljevali s treningi.

Z današnjim dnem pa se izvajanje treningov v klubu preneha in se izvajanje preklopi na online vadbo, ki bo potekala, tako kot je že, preko Facebook skupine (Karate klub Radvanje).

V tem tednu pripravljamo program za treninge na spletu, ki se bodo pričeli naslednji teden. Do takrat pa se naj otroci rekreirajo v naravi. O natačnem datumu in uri pričetka treningov vas še obvestimo.

Programi treningov bodo sestavljeni tako, da bodo skupine razdeljene po pasovih. Cilj spletnih treningov bo enak kot je cilj rednih treningov, torej učenje novih tehnik, vaje za moč in priprava na prihajajoče polaganje, ki je predvideno v mesecu januarju.

Lep pozdrav trenerska ekipa KK Radvanje!

Maribor, 27.oktober 2020