Državno prvenstvo za člane in veterane, Črnomelj 2019

V soboto, 23.2.2019, se je v Črnomlju odvijalo državno prvenstvo za člane in veterane. V ostri konkurenci so se naši štirje člani in veteran več kot odlično odrezali.

Najžlahtnejšo medaljo, 1. mesto,  je v kategoriji športne borbe člani – 84kg osvojil Timotej Burlak. Tekmovalec, ki vrsto let osvaja odličja in stopničke, tako na domačih kot tudi mednarodnih turnirjih. Reprezentant brez prekinitve vse od kadetov pa do članske kategorije.

V kategoriji športne borbe člani -75kg, je Jure Koren osvojil 2. mesto. Po nekaj letnem premoru je naš najuspešnejši tekmovalec, medaljist iz  mladinskega evropskega prventsva ( Baku – Azerbajdžan, 2012), postal vice prvak.

V kategoriji članice -61kg je nastopila Lina Lubajnšek. Članskega tekmovanja se je udeležila prvič in osvojila 3. mesto. Pravtako  večletna reprezentantka in tekmovalka, ki redno nastopa na domačih in tujih tleh.

V kategoriji veterani kate -50 let, je nastopil Gregor  Pisanec. V svojih najboljših tekmovalnih letih je tekmoval le v športnih borbah in bil dolgoletni član reprezentance. Po več kot desetletju premora, se je odločil nastopiti v katah in osvojil 3. mesto.

V kategoriji člani kate je nastopil Rok Ritlop. Žal je sodniška odločitev našega najboljšega klubskega kataša in lanskega medaljista iz državnega članskega prvenstva,  izločila že v prvem kolu. Tako je Rok ostal brez vidne uvrstitve.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za osvojene medalje in odlične nastope! 🙂